:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
Рейтинг: 3.00
(174)
Актуално
Изпълнители
Новини
Видеоклипове
Хит на месеца
Календар
Надуйте музиката - национално турне
Забава
ФорумНовини / Архив >>

16 Април 07, 19:39
ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ НА КАМЕЛИЯ СЕ ПОДКРЕПЯ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

Опитите на кандидат-евродепутата Димитър Стоянов да привлече внимание към собствената си личност, показват единствено началото на предизборната кампания у нас. Онова, което той визира в своята атака, е с дата 22 февруари, а реакцията на господин Стоянов пред медиите идва едва на 13 април.
Една от водещите фигури в модерния фолк - Камелия, се появи на сцената на Годишните музикални награди с тоалет, който наподобява лентичката на Международната инициатива "Не сте сами". Този жест на публична подкрепа веднага спечели симпатиите на огромна зрителска аудитория. Телевизия "Планета" се гледа от българите в цяла Европа, САЩ и Австралия.
Камелия е талант, който категорично заяви своята гражданска позиция още през 2004 година. Още тогава певицата излезе на сцената на всички 15 концерта от Първото национално турне "Планета Прима" в потниче с надпис "Свобода за българските медици в Либия".
Камелия потвърди гражданската си позиция и с участието си в записа на песента "Не сте сами" на 6 февруари 2007 г., където освен нея участваха още четири от звездите на "Пайнер": Анелия, Ивана, Веселин Маринов и Есил Дюран. В изпълнението на "Не сте сами" се включиха много от най-популярните български изпълнители: Кирил Маричков, Богдана Карадочева, Васил Найденов, Мария Илиева, Румънеца и Енчев, Устата, Софи Маринова и други.
Гражданската позиция на Камелия е личен израз на гражданската позиция на всички изпълнители на музикална компания "Пайнер", включили се в Международната кампания "Не сте сами". На реверите си всички носеха трикольорната лентичка, като знак за съпричастност към инициативата, подета в края на декември от вестник "Стандарт", BTV и Дарик радио.
През 2005 година Поли Паскова записа песента "Ти живееш в нас", в чийто видеоклип включи кадри с петте невинни българки от затвора в Либия. Подобни кадри бяха включени и във видеоклипа на Глория "Happy End". За своите концерти в Лондон младата певица Галена и екипът на телевизия "Планета" отлетяха с лентичките "Не сте сами", които раздадоха и на българската общност в британската столица.
Един от законите в шоу бизнеса е предизвикателството, а за да изпратиш послание, трябва да бъдеш гледаем и гледан. Ние се стремим да доставяме музикално удоволствие с песните си, да печелим приятели и когато е необходимо - да подкрепяме значими граждански каузи. Не се опитваме да предизвикаме рекламни схватки, чиято едничка цел е привличането на бюлетини.

"Какво ни задържа на земното кълбо освен земното притегляне?"
"Невчесани мисли" С. Й. Лец

    
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.122