:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
Рейтинг: 3.00
(174)
Актуално
Изпълнители
Новини
Видеоклипове
Хит на месеца
Календар
Надуйте музиката - национално турне
Забава
ФорумНовини / Актуално>>

27 Септември 08, 16:46 / Автор: Ара мюзик
ДАРКО И СЪПРУГАТА МУ ЗАРАДВАХА СИРАЦИ В БЕРКОВИЦА

Изпълнителят на “Ара мюзик” Дарко и съпругата му Диди посетиха дома за сираци “Люба Тенева” в Берковица. Те прекараха два дни в компанията на възпитаниците му, които са на възраст от 7 до 19 години.
“За втори път ходим там. Още като студенти на един 8 декември бяхме в Берковица и научихме за дома. Тогава решихме с Диди, че ако имаме възможност, един ден ще помогнем на тези деца.”, сподели Дарко.
В дома има традиция, създадена от директорката г-жа Анелия Петрова, на края на всеки месец, децата родени през него да празнуват заедно рождените си дни. Затова изпълнителят на “Осъден без вина” и съпругата му занесли огромна торта и други лакомства за празника. Естествено не се минало и без песента “Happy Birthday” и много игри.
Накрая, след като вече всички били уморени от емоциите и забавленията, Дарко и Диди пуснали DVD запис на сватбата си на децата. “Бях безкрайно учуден, че през тези 3 часа децата не мръднаха и не отделяха очи от телевизора. Осъзнах, че много от тях не са имали възможност да присъстват и изобщо да гледат сватба, затова задаваха много въпроси за традициите и им беше много интересно.”, сподели певецът.
На втория ден от посещението си, Дарко се впуснал в игри на тенис на маса с новите си приятели и дори ги учил да играят народни хора.
“Наблюдавайки децата осъзнах, че за тях най-важно е вниманието, любовта към тях, приятелите. На тях не им прави впечатление, че дрехите им са мръсни и скъсани, че домът и условията в него не са задоволителни. Те не страдат за това. За тях е достатъчно, че имат покрив над главата и получават редовно храна. Те имат нужда повече от приятели, с които да общуват, с които да споделят желанията си. Имат нужда от хора, които да ги прегръщат и да им дават чувство на закрила. Нека има повече хора, които да посещават домовете за деца без родители. Не винаги е нужно да се носи нещо материално – може просто да отидат и да прекарат някой ден с децата, защото те имат нужда точно от това – от приятели”, апелира Дарко.
 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0785