:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
Рейтинг: 3.00
(174)
Актуално
Изпълнители
Новини
Видеоклипове
Хит на месеца
Календар
Надуйте музиката - национално турне
Забава
ФорумНовини / Актуално>>

01 Март 08, 20:58 / Автор: Пайнер
Годишни награди на "Планета" ТВ - резултати
На 26 февруари в представителната зала №1 на НДК бяха връчени Шестите годишни музикални награди на телевизия "Планета". Зрителите на телевизията след гласуване определиха носителите на статуетките в 13 призови категории. На сцената в зала №1 бяха връчени и 12 специални награди.

ГОДИШНИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ НА "ПЛАНЕТА" ТВ за 2007 г.
Дебют на 2007 г. - ДЖЕНА
Най-прогресиращ изпълнител на 2007 г. - ГАЛЕНА
Мис Планета 2007 - РАЙНА
Дуетна песен на 2007 г. - "Завинаги" - АНЕЛИЯ И МИРО, м. и т. Анелия и Миро, ар. Мага
Най-артистично присъствие във видеоклип – КАМЕЛИЯ - "Някой ден"
Видеоклип на 2007 г. - "Завинаги" – Анелия и Миро, реж. Васил Стефанов
Албум на 2007 г. - "Празник всеки ден", ИВАНА
Песен на 2007 г. - "Лъжа е", ПРЕСЛАВА - м. и ар. Велислав Драганински, т. Лиляна Димова
Певец на 2007 г. - КОНСТАНТИН
Певица на 2007 г. - ПРЕСЛАВА

ГОДИШНИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ НА "ПЛАНЕТА" ТВ и "ПЛАНЕТА ФОЛК" ТВ за 2007 г.
Фолклорен изпълнител на 2007 г. - ПОЛИ ПАСКОВА
Фолклорна формация на 2007 г. - ОРКЕСТЪР "ПЛОВДИВ"
Фолклорен албум на 2007 г. - "На сърце ми лежи", НЕЛИНА

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ – 2007 г.
Награда на "Пайнер" за творчески принос през 2007 г. - СВЕТОСЛАВ ЛОБОШКИ, композитор
Награда за 25 г. активна творческа дейност - ВЕСЕЛИН МАРИНОВ
Награда за 20 г. присъствие на музикална сцена - ТОНИ ДАЧЕВА
Награда за изключителен принос в развитието на музикалната индустрия - ГЛОРИЯ
Най-атрактивно медийно присъствие - ЕМИЛИЯ
Награда на "Фолкмаратон" за летен хит на 2007 г. - ГЕРГАНА
Най-предпочитан изпълнител в Планета Пайнер Клуб - БОРИС ДАЛИ
Фолклорна песен на слушателите на Радио "Сигнал +" - "Кога падна над Пирина", РАЙНА
Награда на Радио "Вероника" за адреналин в ефира - ВЕРОНИКА
Награда на Радио "Романтика" за любовна песен на 2007 г. - "Ако те няма", ГЛОРИЯ
Награда на вестник "GSM Ревю" за Рингтон на 2007 г. - "Утешителна награда", ГАЛЕНА
Специална награда на Planeta Mobile - КОНСТАНТИН

повече информация :
Шестите годишни музикални награди на телевизия "Планета" бяха връчени на 26 февруари в зала №1 на НДК. Зрителите на музикалната телевизия гласуваха близо месец за разпределянето на наградите в 13 призови категории. Певица на годината стана Преслава, а певец на годината - Константин. И двамата затвърдиха успеха си отпреди година. За албум на годината бе отличен "Празник всеки ден" на Ивана. Миналата година призът за албум също бе спечелен от Ивана - с албума "Доза любов". Песен на 2007 година стана "Лъжа е" на Преслава по музика и аранжимент на Велислав Драганински и текст на Лили Димова. Любопитно е, че за песен на 2006 г. бе обявена песен на Преслава - "И когато съмне" по музика на гръцкия композитор Крис Кей, аранжимент на Светослав Лобошки и текст отново на Лили Димова. Зрителите поставиха короната на телевизионната мис на красивата главица на Райна. Самодивата от Сандански за трети път е определена за телевизионна мис. Приза за най-артистично присъствие във видеоклип спечели Камелия. Тя бе наградена от зрителите на музикалната телевизия за изявата си като героиня в политическия трилър "Някой ден", режисиран от Николай Нанков. Наградата за видеоклип отиде при "Завинаги" режисиран от Васил Стефанов. Той бе режисьор и на видеото "C ´est la vie" на Светла Иванова, което отнесе приза преди година. Наградата за дуетна песен отличи хита на Анелия и Миро "Завинаги". Музиката и текстът са на двамата изпълнители, а аранжиментът на парчето е направен от Мага. 2007 бе най-успешната година в кариерата на Галена, което бе признато и с наградата за най-прогресиращ изпълнител. Младата певица Джена безспорно се открояваше сред номинираните за дебют на годината и това направи напълно предсказуемо връчването на наградата в тази категория.
Стартиралата само преди година телевизия "Планета фолк" връчи съвместно с телевизия "Планета" награди за постижения в традиционния фолк през годината. За фолклорен албум на годината бе отличен "На сърце ми лежи" на Нелина. За фолклорна формация на 2007 бяха обявени талантливите младежи от оркестър "Пловдив", а изпълнител на годината стана народната певица Поли Паскова.
От две години музикална компания "Пайнер" използва телевизионния форум за да връчи отличия за най-изявените творци в областта на модерния фолк. Досега са награждавани поетесата Мариета Ангелова и режисьорът Николай Скерлев. За творческия си принос в последните години наградата за 2007 година отиде при композитора Светослав Лобошки, създал хитови песни за повечето от известните изпълнители на музикалната компания.
Във вечерта на наградите бяха обявени и връчени и три юбилейни отличия: Награда за 25 години активна творческа дейност за Веселин Маринов, Награда за 20 години присъствие на музикална сцена за Тони Дачева и Награда за изключителен принос в развитието на музикалната индустрия за Глория. С награда за атрактивно медийно присъствие бе отличена Емилия, а колегата Борис Дали бе обявен за най-предпочитан изпълнител от Планета Пайнер Клубовете в страната. За летен хит на 2007 година бе отличена песента на Гергана "Може би точно ти". Наградата се определя от зрителите на предаването "Фолкмаратон" и бе връчена от неговото телевизионно лице - водещата Жени Койчева. Planeta mobile отличи Константин за успешното представяне на рекламната кампания на новата мобилна услуга. Вестник "GSM ревю" както всяка година обяви награда си за най-популярен рингтон за годината. За 2007 това е песента на Галена "Утешителна награда".
Три радия също връчиха свои отличия от сцената. Фолклорна песен на слушателите на радио "Сигнал +" е "Кога падна над Пирина" изпълнена от Райна. Наградата на радио "Романтика" за любовна песен на 2007 г. спечели "Ако те няма" на Глория и наградата на радио "Вероника" за адреналин в ефира отиде при Вероника за албума и "Адреналин”.
Шестите годишни музикални награди на телевизия "Планета" вече са част от съвременната музикална история. Отличията са в ръцете на наградените. За публиката остана удоволствието от атрактивния спектакъл в зала №1 на НДК, а за всички изпълнители и творци - амбицията за създаването на по-добри песни и видео реализации за радост на почитателите на традиционния и модерния фолк.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1065