:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
:: ФОЛК МАНИЯ ::

 
Рейтинг: 3.00
(174)
Актуално
Изпълнители
Новини
Видеоклипове
Хит на месеца
Календар
Надуйте музиката - национално турне
Забава
ФорумНовини / Актуално>>

10 Януари 08, 22:27 / Автор: www.payner.bg
СИЛЕН СТАРТ ЗА НОВАТА МУЗИКАЛНА ГОДИНА
На музикалния пазар се появи "Пайнер хит сезони - зима" - първата хитова колекция за 2008 година. Това е и първата зимна компилация от популярната сезонна поредица на музикалната компания, стартирала преди седем години с летен комплект хитове. Година по-късно "Пайнер" предложи пролетна, а след това и есенна колекция от хитови заглавия обединени в календарната поредица. През януари 2008 сезонният комплект вече е завършен и със зимна хитова компилация. Дори беглия преглед на изпълнителите, включени в "Пайнер хит сезони - зима" прави компилацията просто задължителна за всеки почитател на модерния български фолк. Прави впечатление и броят на песните в новата компилация - 16.
   "Вържи очите ми" е най-новата песен на Ивана. Видеоклипът и се завъртя по "Планета" ТВ, подгрявайки феновете за очаквания самостоятелен албум на Мега звездата. Огромна изненада за всички е новата песен на Преслава "Остави мe", появяваща се след току-що издадения и четвърти албум "Не съм ангел". "На всички обичани преди" е мелодичното послание на Райна. Милко Калайджиев предлага емоционалната констатация "Истината боли" в колекцията си от "разтапящи" парчета. "Хайде на купона - 2" е отдавна очакваното продължение на темпераментния хит на Емилия. Купонджийска е песента и на Силвия, която заявява кратко и категорично "Наздраве". "За любов и още нещо" е житейското признание на Нелина. Любовен е фокусът в новите песни на Магда, Яница, Боряна и Илиян. Екстра Нина залага на интригуващото "Паднал ангел".
   Дуетите в компилацията са два и те са нови и изключително ефектни. След очаквания успех на "Завинаги" Анелия и Миро предлагат ремикса на хитовия си дебют. "Намерих те" бе първата дуетна песен на Галена и Борис Дали, спечелила сърцата на хиляди почитатели и от сцената на "Турне 2007". Окрилени от успеха и двамата записаха съвместно две народни песни. "Всяка нощ" е четвъртата им дуетна песен, като очакванията са идейното продължение на "Намерих те" да затвърди и успеха и. В зимната компилация дебютира най-новото име в каталога на "Пайнер" - Юнона. Певицата от Раднево се представя с първата си студийна песен "Време е". Вече са заснети видеоклипове на пет от песните в компилацията, но това са съвсем нови записи и останалите ще получат видео реализации.
   Творческият състав на песните в компилацията е компактен и любопитен. Текстовете са написани от Мариета Ангелова, Лили Димова, Теньо Гогов и Свобода Даскалова. Музиката е композирана от Светослав Лобошки, Велислав Драганински, Мартин Биолчев, Пламен Стойчев, Йовко Петров, Владимир Великов и Ленко Драганов. Като композитор на две от песните се изявява текстописката Свобода Даскалова. Аранжори на песните, освен някои от композиторите са Огнян Тодоров, Димитър Петров, Ангел Ефтимов, Пламен Велинов, Deep Zone. Редом с най-популярните имена в бранша се изявяват и самите изпълнители. Джена е автор на музиката и текста на песента си "Жена без име". Песента "Завинаги" е по музика и текст на Анелия и Миро.
   Какъв ще бъде окончателният облик на новия музикален сезон е все още рано да се определи категорично, но посоката на музикалната пъртина е определена с хит прогнозите, подбрани за компилацията "Пайнер хит сезони - зима" - 2008.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1244